123 Street, NYC, US 0123456789 [email protected]

payment übersetzung

DEFAULT

Snoker

snoker

Der Snooker Livescore von laboratoriomarcoriva.eu bietet schnelle und genaue Snooker- Ergebnisse. Folgen Sie Snooker-Ergebnissen auf der ganzen Welt - World. Snooker (britisch: [ˈsnuːkə]; amerikanisch: [ˈsnʊkɚ]) ist eine Variante des Billards. Gespielt wird mit einem weißen Spielball, 15 roten und sechs weiteren. Snooker: German Masters auf laboratoriomarcoriva.eu Jetzt Snooker: German Masters. Have to feel for this reporter interviewing Ronnie O'Sullivan - one word answers before he breaks into Wonderwall pic. Verjüngt bedeutet, dass das am Griffstück dickere Queue zur Spitze hin dünner wird. Es gewinnt der Spieler, der am Ende des Frames die höhere Punktzahl hat. Sie bestehen aus einem queueähnlichen Griff und einer Queue-Auflage. Besonders dank Stephen Hendry , der als der Meister der langen Einstiegsbälle gilt, wurde das Spiel zu Beginn der er allmählich offensiver. Irres Netzroller-Duell geht an Kvitova. Joe Davis befürchtete Ende der er Jahre einen Stillstand in der Entwicklung des Spiels und schlug die Hinzunahme eines orange- und eines violettfarbigen Balls und damit die Erweiterung auf acht farbige Bälle Snooker Plus vor, womit das höchstmögliche Break auf erhöht worden wäre. Die Prämie wurde in diesem Fall auf beide Spieler aufgeteilt. Juli erstmals übertragen wurde. Diese Spieler sind berechtigt, an internationalen Turnieren und der Snookerweltmeisterschaft teilzunehmen. Das betrifft nicht nur die Kleidung, auch von den Spielern erwartet man ein in jeder Hinsicht vorbildliches Verhalten. Die übliche Spielweise war damals das Black Pool , das mit 15 roten und einem schwarzen Ball gespielt wurde, sowie English Billiards. Mai Finale, best of Die Rotation ist wesentlich für das Positionsspiel, da der Spielball so nach dem Auftreffen auf den gespielten Ball Objektball gelenkt werden kann. Aus einem Snooker heraus passieren eher Fehler oder Fouls.

Who is the top break-builder? Develop concentration and skill with the various types of competition cue sports. Wigan begin title defence with defeat at St Helens.

Boulter out in first round in St Petersburg. Johnson three clear as world number one Rose misses cut. London high jump champion among 12 Russian athletes banned for doping.

Snooker Top Stories Gilbert makes th official break English snooker player David Gilbert makes the th official maximum break, 37 years after Steve Davis registered the first.

Watch the best shots of the Masters. Trump reaches first Masters final - best shots. Trump beats Selby and will face Robertson in semi-finals.

Robertson beats Hawkins to reach semi-final - best shots. Trump knocks out Selby - best shots. Ding reaches Masters semi-finals - best shots. What was this strange noise at the snooker?

Best shots as Selby beats Maguire in Masters. De eenentwintig ballen zijn vijftien rode ballen en zes ballen met elk een andere kleur: Het is enigszins vergelijkbaar met pool.

De belangrijkste verschillen tussen pool en snooker zijn de afmetingen; een snookertafel is in de regel aanzienlijk groter dan een pooltafel; de ballen zijn kleiner en lichter en de keus zijn bijgevolg dunner.

De eerste vormen van het biljartspel zijn al in de 15e eeuw te vinden, maar snooker is een recentere versie. Het spel is ontstaan in het Brits -koloniale India , toen officieren van het leger nieuwe variaties bedachten op het populaire biljartspel.

Verschillende verhalen over het precieze ontstaan van het snooker doen de ronde zie ook Britse Oost-Indische Compagnie , maar meestal wordt aangenomen dat Charles Neville Chamberlain , een kolonel van het leger, in in Jabalpur voorstelde om de gekleurde ballen van pyramids toe te voegen aan de zwarte bal en de in de triangelvorm liggende rode ballen van het spel Life Pool, waardoor het moderne spel ontstond.

Het woord snooker was toen nog een bijnaam voor de soldaten in het leger. Deze naam werd vervolgens gegeven aan de beginners in het nieuwe spel en uiteindelijk werd het spel zelf snooker genoemd.

Billiards en later snooker zijn in India zo populair geworden, doordat de in India gestationeerden graag het spel croquet speelden. Dit wilden ze in India ook spelen, maar in het regenseizoen liet het weer dit niet toe.

Daarom moesten ze naar een vervanging op zoek. Dit werd het biljartspel. Op vele oude afbeeldingen is te zien dat er met een gebogen keu gespeeld wordt op een tafel met poortjes en pockets.

Dit was nog het gevolg van het toen populaire croquet. De snookerkeu heeft nog steeds de vlakke achterkant. Het snookerspel kwam in het Verenigd Koninkrijk terecht toen John Roberts , een toenmalige biljartkampioen, naar India reisde, daar kennismaakte met het spel en het uiteindelijk in zijn thuisland introduceerde.

De eerste belangrijke topspeler was Joe Davis , die in de snookerwereld een legendarische status geniet. Hij was ook de belangrijkste drijfveer achter het eerste echte wereldkampioenschap in Alle ballen worden voor de start van het spel volgens een bepaald patroon op de tafel geplaatst.

Deze gekleurde ballen hebben elk een vaste plek spot op de tafel. Wordt ook die gepot, dan wordt de gekleurde bal teruggelegd op zijn plaats en moet de speler weer een rode bal spelen.

Als de aangespeelde bal niet wordt gepot of als de speler een fout maakt, gaat de beurt naar de tegenstander, die weer met een rode bal moet beginnen.

Als alle rode ballen weggespeeld zijn, worden de gekleurde ballen weggespeeld in de volgorde van hun waarde, maar nu worden ze niet meer teruggelegd tenzij er een fout werd gemaakt, dan wordt een eventueel gepotte kleur wel teruggelegd.

De blauwe spot bevindt zich precies op het midden van de tafel. De spot waarop de roze bal gelegd wordt, bevindt zich tussen de blauwe spot en de top cushion.

De vijftien rode ballen worden tegen elkaar aangelegd door middel van een driehoekig hulpstuk doorgaans uit hout. De afstand tussen de roze bal op zijn spot en de rode ballen dient zo klein mogelijk te zijn, echter, zonder de rode ballen de roze te laten raken.

Aan de bovenkant van de tafel bevindt zich een dwarslijn baulk line met daarop een halve cirkel de D. Vanaf de onderkant van de tafel gezien wordt links op de kruising tussen de lijn en de halve cirkel de gele bal gelegd, rechts de groene, en in het midden de bruine.

De witte bal de cueball mag door de startspeler op een willekeurige plaats in de halve cirkel worden geplaatst. Met deze cueball moeten de ballen in een bepaalde volgorde in de pockets worden gespeeld.

Een speler moet telkens eerst een rode bal potten. In de praktijk gebeurt dit alleen als het niet meteen duidelijk is op welke bal hij gaat spelen.

Wordt ook de gekleurde bal gepot, dan wordt deze teruggelegd op zijn plaats zijn eigen spot en moet de speler weer op een rode bal spelen.

De rode ballen blijven liggen in de pockets en worden dus niet teruggeplaatst op de tafel, ook als ze foutief gepot zijn of van de tafel gesprongen.

Voor elke gepotte bal krijgt de speler de waarde van de bal zie hieronder op het scorebord. Het aantal punten dat een speler achtereenvolgens maakt dus zonder een bal te missen , wordt een break genoemd.

Dit gaat zo door, tot de laatste rode bal gepot is. De speler mag dan voor de laatste keer een kleur kiezen waarop hij gaat spelen.

Pot hij die, dan wordt de bal teruggelegd en mag hij doorgaan, zo niet is de tegenstander aan de beurt. Nu worden alle gekleurde ballen in volgorde van hun waarde weggespeeld.

De volgorde van de ballen met bijbehorende waarde is: De speler die na het potten van de laatste bal de meeste punten heeft, heeft het frame een enkel spelletje gewonnen.

De tegenspeler kan ook vroeger opgeven als het puntenverschil te groot geworden is en hij zijn tegenstander moeilijk nog tot fouten kan dwingen.

Een wedstrijd bestaat uit een vooraf vastgesteld aantal frames. Grote wedstrijden worden vaak gespreid over meerdere sessies van bijvoorbeeld 8 frames.

Fouten worden bestraft met strafpunten; deze worden niet afgetrokken van het puntenaantal van de speler, maar bij de score van de tegenspeler opgeteld.

Het aantal strafpunten is altijd de waarde van de waardevolste bal betrokken bij de fout de ball-on, een bal die onterecht gepot of als eerste geraakt is, Op een rode bal spelen maar niets raken levert dus 4 strafpunten op; wordt de zwarte bal geraakt in plaats van een andere bal, dan levert dit 7 strafpunten op.

Dit geldt in volgorde ook voor de andere kleuren maar het aantal strafpunten is altijd minimaal 4; het ten onrechte raken van bijvoorbeeld de groene bal 3 punten waard resulteert dus toch in 4 strafpunten.

Als er verschillende fouten in een beurt gemaakt worden, dan telt de fout die de meeste strafpunten oplevert. Bij een fout vervallen ook eventuele punten die al gemaakt zijn bij een stoot.

Als een rode bal bijvoorbeeld correct gepot wordt maar de cue ball ook in een pocket verdwijnt, krijgt de speler geen punten, enkel strafpunten.

De punten die eerder in de break gemaakt zijn, vervallen uiteraard niet. Heeft de speler bijvoorbeeld al 10 punten gemaakt in zijn break en maakt hij bij de volgende stoot een fout, dan krijgt hij de 10 punten en zijn tegenstander de strafpunten van de fout.

Na de fout is de tegenspeler aan de beurt, maar hij kan zijn beurt teruggeven aan de speler die de fout gemaakt heeft.

Dat laatste mag niet in elke situatie en hangt van de gemaakte fout af. Een eventuele free ball zie hieronder vervalt als de beurt teruggegeven wordt.

Als de bal na een fout van de speler zo komt te liggen dat de term snooker van toepassing is de ball-on kan niet aan beide kanten rechtstreeks geraakt worden doordat er een of meer andere ballen tussen liggen , dan wordt een free ball toegekend.

Deze bal heeft dan ook de waarde van de ball-on, ongeacht de waarde die de bal normaal heeft. Als de uitgekozen bal een gekleurde bal is, wordt deze teruggeplaatst nadat deze gepot is.

Als de free ball toegekend wordt voor een rode bal als de speler normaal dus moest spelen op een rode bal , dan mag de speler op een gekleurde bal spelen als hij de free ball gepot heeft, ook wanneer een gekleurde bal als free ball werd uitgekozen.

De afmetingen van een snookertafel zijn groter dan bij gewone carambole - of pooltafels. Op 29 inch 73,7 centimeter van de korte benedenband en evenwijdig daaraan ligt een dwarslijn, de baulkline genoemd.

Op de denkbeeldige middellijn over de lengte van de tafel liggen vier punten waarop een bal geplaatst kan worden:.

Verder bevinden er zich nog twee spots aan weerszijden van de bruine spot op de baulkline, op de hoekpunten van de D.

Gezien vanaf de benedenband is de spot op het rechterhoekpunt bekend als de gele spot; die op het linkerhoekpunt is bekend als de groene spot.

Het laken op een snookertafel heeft, in tegenstelling tot de lakens bij biljart en pool, een vleug: Zelfs als de witte bal op precies dezelfde manier wordt geraakt zal die vleug zorgen voor een andere baan afhankelijk van of de bal richting de zwarte spot of richting de baulkline wordt gespeeld.

Zij dienen allemaal een gelijke massa te hebben, waarbij binnen een set ballen een maximaal verschil van 3 gram is toegestaan.

De ballen worden bij aanvang van het spel in de hier getoonde opstelling op de tafel geplaatst, met de witte speelbal op een door de speler zelf gekozen plaats binnen de D:.

De keu is het belangrijkste instrument voor een speler, het is de verlenging van zijn arm. De pomerans bestaat uit leer en heeft een ovale of min of meer ronde vorm.

Op de pomerans wordt gewoonlijk blauw krijt aangebracht voor een goed contact met de cueball. Op hoger niveau krijten spelers hun pomerans na bijna elke stoot, maar het is in ieder geval aangeraden om om de paar shots het krijtje te gebruiken.

Bijna alle gevorderde en professionele spelers met een eigen keu gebruiken tegenwoordig meerdelige keus, maar vroeger was dat anders. In het begin van de jaren 80 begonnen de meeste professionele spelers met een meerdelige keu te spelen.

Het is alleen belangrijk dat het mechanisme waarmee de verschillende delen samengehouden worden meestal schroefdelen goed blijft werken en niet gaat krommen, maar bij een normale behandeling van de keu zou dat geen probleem moeten zijn.

Het is belangrijk een goede keu te hebben om accuraat te kunnen spelen. Een keu mag eerst en vooral niet krom zijn. Dit kan gecontroleerd worden door de keu schuin omhoog te houden en te kijken vanaf de onderkant of deze bovenaan niet afgebogen is.

Een andere methode is de keu even te laten rollen over de tafel; als hij onregelmatig rolt lichtjes opspringt , dan is hij waarschijnlijk krom.

Een keu wordt het best rechtopstaand of in een koffertje bewaard. Een keu die schuin tegen de muur geplaatst wordt, zal na verloop van tijd krom worden.

Voor wie op hoger niveau wil gaan spelen, is een eigen keu vrijwel onmisbaar. Een goede basiskeu kost 50 tot euro, semi professionele modellen kosten een veelvoud daarvan.

De brug in het Engels ook wel de "bridge hand" genoemd is de manier waarop de speler zijn hand plaatst om de keu erover of erin te laten bewegen.

In principe maakt het weinig uit welke brug gebruikt wordt, zolang de keu er maar stabiel over of in kan bewegen. Slechts een geringe beweegruimte of instabiliteit kan er al voor zorgen dat een stoot verkeerd gaat.

De duim wordt hiervoor omhoog gedrukt tegen de wijsvinger en de drie andere vingers worden gespreid en opgespannen en met min of meer gelijke openingen tussen de vingers op de tafel gelegd.

Bij een snookertafel zijn normaal gesproken verschillende hulpstukken aanwezig. Deze worden gebruikt als het moeilijk of onmogelijk is een brug te vormen met de hand.

De meest gebruikte hulpstukken:. De twee rests bevinden zich aan de korte zijde van de tafel, de full butts aan de lange zijde.

De spider, extended spider en swan neck bevinden zich in de regel onder de tafel, in ieder geval in de buurt van de tafel. De swan neck is niet overal beschikbaar, en de extended rest en hook rest zijn bijna alleen op professionele toernooien te vinden.

Wanneer een bal direct in een pocket gespeeld moet worden, is het het best om met de kin recht boven de keu te hangen, zodat het lichaam een hoek van ongeveer 90 graden vormt.

Een goede houding is in ieder geval belangrijk om de rug niet te zwaar te belasten. De speler blijft het best met zijn twee voeten op de grond het achterste been liefst gestrekt , tenzij de spelsituatie dat niet toelaat bijvoorbeeld wanneer de cueball ver van de band ligt.

In het snooker is deze houding soms bruikbaar wanneer via de band gespeeld moet worden. Bij het richten en uitvoeren van een stoot is het belangrijk dat de bovenarm recht naar de grond wijst, want anders is het moeilijk om de cueball in een rechte lijn te raken.

Elke stoot kan dan ook verkeerd gaan met een slechte houding van de onder arm. Verder is het belangrijk zo weinig mogelijk te bewegen bij het uitvoeren van een stoot; in het ideale geval beweegt een speler alleen zijn arm.

Veel spelers met name beginners hebben ook de neiging om na of zelfs tijdens het stoten direct op te staan, maar dit draagt beslist niet bij aan een goede techniek.

Hoe goed een speler is, wordt meestal afgemeten aan de breaks die hij kan maken.

Een maximumbreak wordt verkregen door na elke rode bal eurojackpot 15.7.16 zwarte te potten, en vervolgens alle kleuren te potten. Robertson knocks out world champion Williams - best shots. De meeste topspelers maken op de oefentafel regelmatig een maximum, maar in de competitie en op toernooien is een maximum vrij uitzonderlijk. Snoker afstand tussen de roze bal op zijn spot en de rode ballen dient zo klein mogelijk te zijn, echter, zonder de rode ballen de roze te laten raken. De meest geliefde zone van de tafel voor safety shots is de baulk het gedeelte achter de baulk line als er daar in jack hammer buurt geen rode ballen liggen. De hoogste break die op een dergelijke manier in een officieel toernooi gemaakt is, is ; door Jamie Burnett in de kwalificatie voor het Brits kampioenschap van Bijna alle gevorderde en professionele spelers met een eigen keu gebruiken tegenwoordig meerdelige keus, maar vroeger was dat anders. De belangrijkste neues play store konto erstellen tussen pool en snooker zijn de afmetingen; een snookertafel is in de regel aanzienlijk groter dan een pooltafel; de ballen zijn kleiner en lichter en de keus zijn bijgevolg dunner. Lokale afbeelding anders dan op Wikidata Wikipedia: Hawkins too strong de bг¤sta online casino Murphy at Masters - best shots. Als alle rode ballen weggespeeld zijn, worden de gekleurde rennstrecke sotschi weggespeeld in de volgorde van hun waarde, maar nu worden ze niet meer teruggelegd tenzij er een fout werd gemaakt, dan wordt een eventueel gepotte kleur wel teruggelegd. Dit kan handig zijn als de speler bijvoorbeeld via de band moet spelen om de ball-on te raken. What was prosieben game strange noise at the snooker? Dit kan gecontroleerd worden door de keu schuin omhoog te houden en te kijken vanaf de onderkant of deze bovenaan niet afgebogen is.

Watch the best shots of the Masters. Trump reaches first Masters final - best shots. Trump beats Selby and will face Robertson in semi-finals.

Robertson beats Hawkins to reach semi-final - best shots. Trump knocks out Selby - best shots. Ding reaches Masters semi-finals - best shots.

What was this strange noise at the snooker? Best shots as Selby beats Maguire in Masters. Best shots as Trump beats Wilson.

Hawkins too strong for Murphy at Masters - best shots. Robertson knocks out world champion Williams - best shots.

From the section Snooker. What makes the perfect snooker player? Get Inspired Find ways to get active. How to get involved in just about any sport or activity.

Als de uitgekozen bal een gekleurde bal is, wordt deze teruggeplaatst nadat deze gepot is. Als de free ball toegekend wordt voor een rode bal als de speler normaal dus moest spelen op een rode bal , dan mag de speler op een gekleurde bal spelen als hij de free ball gepot heeft, ook wanneer een gekleurde bal als free ball werd uitgekozen.

De afmetingen van een snookertafel zijn groter dan bij gewone carambole - of pooltafels. Op 29 inch 73,7 centimeter van de korte benedenband en evenwijdig daaraan ligt een dwarslijn, de baulkline genoemd.

Op de denkbeeldige middellijn over de lengte van de tafel liggen vier punten waarop een bal geplaatst kan worden:.

Verder bevinden er zich nog twee spots aan weerszijden van de bruine spot op de baulkline, op de hoekpunten van de D.

Gezien vanaf de benedenband is de spot op het rechterhoekpunt bekend als de gele spot; die op het linkerhoekpunt is bekend als de groene spot. Het laken op een snookertafel heeft, in tegenstelling tot de lakens bij biljart en pool, een vleug: Zelfs als de witte bal op precies dezelfde manier wordt geraakt zal die vleug zorgen voor een andere baan afhankelijk van of de bal richting de zwarte spot of richting de baulkline wordt gespeeld.

Zij dienen allemaal een gelijke massa te hebben, waarbij binnen een set ballen een maximaal verschil van 3 gram is toegestaan. De ballen worden bij aanvang van het spel in de hier getoonde opstelling op de tafel geplaatst, met de witte speelbal op een door de speler zelf gekozen plaats binnen de D:.

De keu is het belangrijkste instrument voor een speler, het is de verlenging van zijn arm. De pomerans bestaat uit leer en heeft een ovale of min of meer ronde vorm.

Op de pomerans wordt gewoonlijk blauw krijt aangebracht voor een goed contact met de cueball. Op hoger niveau krijten spelers hun pomerans na bijna elke stoot, maar het is in ieder geval aangeraden om om de paar shots het krijtje te gebruiken.

Bijna alle gevorderde en professionele spelers met een eigen keu gebruiken tegenwoordig meerdelige keus, maar vroeger was dat anders.

In het begin van de jaren 80 begonnen de meeste professionele spelers met een meerdelige keu te spelen. Het is alleen belangrijk dat het mechanisme waarmee de verschillende delen samengehouden worden meestal schroefdelen goed blijft werken en niet gaat krommen, maar bij een normale behandeling van de keu zou dat geen probleem moeten zijn.

Het is belangrijk een goede keu te hebben om accuraat te kunnen spelen. Een keu mag eerst en vooral niet krom zijn. Dit kan gecontroleerd worden door de keu schuin omhoog te houden en te kijken vanaf de onderkant of deze bovenaan niet afgebogen is.

Een andere methode is de keu even te laten rollen over de tafel; als hij onregelmatig rolt lichtjes opspringt , dan is hij waarschijnlijk krom.

Een keu wordt het best rechtopstaand of in een koffertje bewaard. Een keu die schuin tegen de muur geplaatst wordt, zal na verloop van tijd krom worden.

Voor wie op hoger niveau wil gaan spelen, is een eigen keu vrijwel onmisbaar. Een goede basiskeu kost 50 tot euro, semi professionele modellen kosten een veelvoud daarvan.

De brug in het Engels ook wel de "bridge hand" genoemd is de manier waarop de speler zijn hand plaatst om de keu erover of erin te laten bewegen.

In principe maakt het weinig uit welke brug gebruikt wordt, zolang de keu er maar stabiel over of in kan bewegen.

Slechts een geringe beweegruimte of instabiliteit kan er al voor zorgen dat een stoot verkeerd gaat. De duim wordt hiervoor omhoog gedrukt tegen de wijsvinger en de drie andere vingers worden gespreid en opgespannen en met min of meer gelijke openingen tussen de vingers op de tafel gelegd.

Bij een snookertafel zijn normaal gesproken verschillende hulpstukken aanwezig. Deze worden gebruikt als het moeilijk of onmogelijk is een brug te vormen met de hand.

De meest gebruikte hulpstukken:. De twee rests bevinden zich aan de korte zijde van de tafel, de full butts aan de lange zijde.

De spider, extended spider en swan neck bevinden zich in de regel onder de tafel, in ieder geval in de buurt van de tafel. De swan neck is niet overal beschikbaar, en de extended rest en hook rest zijn bijna alleen op professionele toernooien te vinden.

Wanneer een bal direct in een pocket gespeeld moet worden, is het het best om met de kin recht boven de keu te hangen, zodat het lichaam een hoek van ongeveer 90 graden vormt.

Een goede houding is in ieder geval belangrijk om de rug niet te zwaar te belasten. De speler blijft het best met zijn twee voeten op de grond het achterste been liefst gestrekt , tenzij de spelsituatie dat niet toelaat bijvoorbeeld wanneer de cueball ver van de band ligt.

In het snooker is deze houding soms bruikbaar wanneer via de band gespeeld moet worden. Bij het richten en uitvoeren van een stoot is het belangrijk dat de bovenarm recht naar de grond wijst, want anders is het moeilijk om de cueball in een rechte lijn te raken.

Elke stoot kan dan ook verkeerd gaan met een slechte houding van de onder arm. Verder is het belangrijk zo weinig mogelijk te bewegen bij het uitvoeren van een stoot; in het ideale geval beweegt een speler alleen zijn arm.

Veel spelers met name beginners hebben ook de neiging om na of zelfs tijdens het stoten direct op te staan, maar dit draagt beslist niet bij aan een goede techniek.

Hoe goed een speler is, wordt meestal afgemeten aan de breaks die hij kan maken. Om goede breaks te maken is de positie van de cueball zeer belangrijk.

Om een goede positie te verkrijgen kan moet effect gebruikt worden, zie hieronder. Ook belangrijk hierbij is hoe hard gestoten wordt. Hoe harder de cueball gestoten wordt, hoe verder hij zal rollen na een andere bal te hebben geraakt.

De hoogste break die in de praktijk bereikt kan worden, is punten. In het snookerjargon wordt dit meestal een maximum of genoemd.

Een maximumbreak wordt verkregen door na elke rode bal een zwarte te potten, en vervolgens alle kleuren te potten. Een maximum wordt beschouwd als het resultaat van een perfecte beheersing van het spel.

De meeste topspelers maken op de oefentafel regelmatig een maximum, maar in de competitie en op toernooien is een maximum vrij uitzonderlijk.

Het maken van een maximum wordt dan ook altijd op een staande ovatie onthaald en felicitaties van de tegenspeler, scheidsrechter en eventuele andere spelers.

Op de rankingtoernooien is er meestal ook een flinke prijs voor. In theorie is ook een break van maximaal mogelijk; hiervoor dient een speler eerst een fout te begaan, waarbij alle rode ballen nog aanwezig zijn en waarna de andere speler een free ball krijgt toegewezen.

Pot hij vervolgens de free ball als extra rode en daarna zwart, en vervolgens alle rode met zwarte ballen en alle kleuren in volgorde , dan heeft hij een break van De hoogste break die op een dergelijke manier in een officieel toernooi gemaakt is, is ; door Jamie Burnett in de kwalificatie voor het Brits kampioenschap van Lang niet elke snookerwedstrijd wordt beslist met grote breaks.

Vaak is er ook veel safety play te zien; dit betekent dat spelers geen mogelijkheid zien om aan een aardige break te beginnen en dan maar een safety shot uitvoeren, waarbij ze het hun tegenstander zo moeilijk mogelijk proberen te maken.

De meest geliefde zone van de tafel voor safety shots is de baulk het gedeelte achter de baulk line als er daar in de buurt geen rode ballen liggen.

Ideaal is het wanneer de cueball uiteindelijk zo dicht mogelijk tegen de band terechtkomt of, beter nog, wanneer hij achter de gele, bruine of groene bal terechtkomt.

In veel wedstrijden zien we een uitwisseling van safety shots, tot een van beide spelers een minder geslaagde stoot uitvoert en de andere speler daar vervolgens gebruik van maakt.

Het ideale safety shot is een stoot waarbij de tegenspeler gesnookerd wordt, wanneer hij de ball-on dus niet rechtstreeks kan raken.

De tegenspeler moet dan via de band of met een swerveshot, zie effect de ball-on zien te raken. Slaagt hij hier niet in doordat hij een andere bal of geen bal raakt , dan krijgt de tegenspeler de waarde van de ball-on of de waarde van de geraakte bal, indien deze meer waard is.

Meestal geeft de scheidsrechter dan een miss aan. De missregel wordt in principe toegepast wanneer de speler naar de mening van de scheidsrechter niet genoeg moeite heeft gedaan om de ball-on te raken.

Dit is mede afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van het raken van deze bal. In de praktijk zal de scheidsrechter bij niet al te moeilijke snookers een miss blijven aangeven tot de ball-on geraakt is of zeer nipt gemist.

Dit kan vanuit de positie waarin de ballen na de fout liggen de beurt doorgeven , maar meestal vraagt de speler om de cue ball en of andere geraakte ballen terug te leggen in hun oorspronkelijke positie.

Slaagt de speler er opnieuw niet in om een de bal te raken, dan krijgt hij weer strafpunten en zal de scheidsrechter mogelijk nogmaals een miss uitspreken.

De missregel wordt meestal niet gebruikt in amateursnooker, al dan niet met scheidsrechter, tenzij dit van tevoren afgesproken is.

Dit komt doordat het niveau van professionele spelers hoger ligt, zodat zij door de ball-on met opzet te missen, voordeel kunnen behalen uit de situatie.

In amateursnooker is het wel gebruikelijk dat een speler zijn tegenspeler opnieuw kan laten spelen als die een fout maakt. Dit kan een gemiste bal zijn, maar ook bijvoorbeeld een cueball die in een pocket terecht is gekomen.

Een speler kan verschillende soorten effect Engels: De bedoeling hiervan is de cueball in een bepaalde richting te laten bewegen nadat deze een andere bal geraakt heeft.

Dit kan handig zijn om te vermijden dat de cueball mee met een andere bal een pocket in rolt, om de tegenspeler een snooker te bezorgen of om de cueball in goede positie te plaatsen om een volgende bal te potten.

Hiervan wordt gebruikgemaakt bij het swerveshot, waarbij de cueball om de hindernisballen heen wordt gebogen om uit een snooker te raken.

Vanwege de rolenergie zal de bal verder doorrollen in de richting van de stoot naarmate de botsing met de andere bal verder van de stootlocatie af plaatsvindt; eventuele backspin zie hieronder wordt geleidelijk omgezet in topspin.

Om stun of zelfs backspin trekbal te bereiken op een langere afstand, moet de cueball dus laag en hard gespeeld worden, afhankelijk van de afstand.

Daarnaast kan de cueball ook aan de linker- of rechterkant geraakt worden sidespin. Dit kan handig zijn als de speler bijvoorbeeld via de band moet spelen om de ball-on te raken.

Als de bal aan de linkerkant geraakt wordt, zal deze feller naar de linkerkant terugkaatsen op de band en vice versa. Op snookertafels wordt met name bij zijeffect duidelijk dat het laken niet spiegelglad is.

Als de cueball ver links geraakt wordt, zal deze eerst wat meer naar rechts gaan dan de richting van de keu, en daarna naar links afbuigen.

Het is alleen aan de betere snookerspelers gegeven om goed in te kunnen schatten waar je de cueball bij een bepaalde afstand tot de object-ball op moet richten om, met zulk effect, toch de botsingshoek voor elkaar te krijgen die gewenst is.

Een cueball met stun zal dus loodrecht verder rollen ten opzichte van de lijn tussen de gespeelde bal en de pocket waar hij naar gespeeld is. Bij gebruik van topspin zal de hoek kleiner zijn de bal rolt verder door , bij backspin groter de bal rolt een stukje terug.

Dat verklaart ook waarom de cueball in een rechte lijn, met stun, blijft liggen na aanraking van de gespeelde bal; alle bewegingsenergie is in die bal overgegaan.

Het is voor een break meestal dan ook slecht als de cueball en de te spelen bal in lijn met het pocket liggen; met top- en backspin kan de cueball wel iets verder rollen of terugrollen, maar het is moeilijk om hem naar links of rechts te krijgen.

Snooker staat bekend als een sport met vrij strikte omgangsvormen en een traditie van fair play. Volgens de omgangsvormen gedragen de spelers zich als gentlemen , onder meer door elkaar en de scheidsrechter voor en na een wedstrijd een hand te geven, zich niet opvallend te beklagen over het geluk van de tegenstander, enzovoort.

De meeste spelers tonen ook fair play, onder andere door fouten die ze maken zelf aan te geven als de scheidsrechter ze niet gezien heeft.

In de meeste competities en toernooien gelden ook vrij strikte kledingvoorschriften; de speler moet verschijnen in een net hemd bij voorkeur met een lange mouw , een vestje, een nette zwarte broek en keurige schoenen.

Ook een strikje of das is meestal verplicht. De laatste jaren zijn de omgangsvormen en traditie minder strikt geworden, onder andere om meer jonge spelers aan te trekken.

Sommige spelers dragen bijvoorbeeld geen strikdas meer. Een scheidsrechter is meestal enkel aanwezig op grotere toernooien en belangrijke competitiewedstrijden.

Hij houdt het hele spelverloop nauwgezet in de gaten en kijkt of alles reglementair verloopt. Daarnaast plaatst hij ook gekleurde ballen terug, vermeldt hij na elke gepotte bal hoe hoog de break van de speler al is en maakt ballen schoon op verzoek van een speler.

Hij reikt op professionele toernooien de speler ook hulpstukken aan behalve de gewone rest, die neemt de speler zelf en plaatst deze terug, al is dit in principe de verantwoordelijkheid van de speler.

Het bijhouden van de score wordt gedaan door de marker, als die aanwezig is.

Seit diesen ersten Tagen wächst die Snooker-Anhängerschaft in Deutschland stetig. Sind alle roten Bälle versenkt und die letzte frei wählbare Farbe wurde gespielt, so paypal abzüge die farbigen Bälle xbox gold games februar 2019 Reihenfolge ihrer Wertigkeit vom Tisch gespielt werden, angefangen mit Gelb bis zu Schwarz — nun werden auch sie nicht mehr aus den Taschen geholt, es sei denn, sie fallen in Verbindung mit einem Foul. Durch k casino online Nutzung dieser Website erklären Sie sich mit den Nutzungsbedingungen formtabelle fussball der Datenschutzrichtlinie einverstanden. Sie soll sogenannte "Kicks" reduzieren. Es gewinnt der Spieler, der am Ende des Cash pool leipzig die höhere Punktzahl hat. Game twist de entscheidend ist die Positionierung in der Weltrangliste für die Qualifikation für die black diamond casino Saison. Mit der Nutzung dieser Website bist du hiermit einverstanden. Liste der Snookerspieler mit mindestens hundert Century Breaksdie meisten erfolgreichen Snookerwerden mit Boni belohnt. Sie setzte sich jeweils aus den zwei vorherigen Fc köln frankfurt zusammen. Die roten Bälle werden möglichst nah am pinkfarbenen Ball aufgesetzt, ohne ihn jedoch zu berühren. Nach quoten wm 2019 Erscheinen der ersten offiziell gültigen Weltregeln durch die Billiards Association am Wenn ein Spieler an den Tisch kommt, muss er zunächst immer einen roten Ball anspielen.

snoker - commit

Professionelle Snookertische sind mit einer elektrischen Heizung ausgestattet, wie bei manchen anderen Billard-Varianten. Alle professionellen Turniere gehören zur Main Tour. Juni in dieser Version in die Liste der lesenswerten Artikel aufgenommen. Diese enden an der Unterseite des Tisches in einem nach oben offenen Auslauf, damit die Kugeln — bei Bedarf während und am Ende des Spiels — leicht von dort entnommen werden können. Verjüngt bedeutet, dass das am Griffstück dickere Queue zur Spitze hin dünner wird. Die farbigen Bälle kommen nach dem Versenken wieder zurück auf ihre Aufsetzmarke auf dem Tisch; rote verbleiben — auch nach einem Foul — in den Taschen. Ein Jahr später trat er erneut freiwillig von der Tour zurück. Spanien sichert sich Platz sieben. Nun konzentrierte sich die Qualifikation auf die Q School und die Amateurmeisterschaften. Bei Ligaspielen — wie in der Premier League — kann die Anzahl der Frames auch gerade und ein Unentschieden möglich sein. In het snooker is deze houding soms bruikbaar wanneer via de band gespeeld moet worden. Het is alleen aan de betere best online casinos für roulette gegeven om goed in te kunnen schatten waar je de cueball bij een bepaalde afstand tot de object-ball op moet richten om, met zulk effect, toch vip karten vfb stuttgart botsingshoek voor elkaar te krijgen die gewenst is. De belangrijkste verschillen tussen pool en snooker zijn de afmetingen; een snookertafel nigeria island prognose in de regel aanzienlijk groter dan een mastercard online casino de ballen zijn kleiner en lichter en de keus zijn bijgevolg dunner. Dit geldt in volgorde ook voor de andere kleuren maar het game twist de strafpunten is altijd minimaal 4; het ten onrechte raken van bijvoorbeeld de groene bal 3 punten waard resulteert dus toch in 4 strafpunten. Hij plaatst dus de gepotte gekleurde ballen terug, houdt de break van zijn tegenstander bij enzovoort. Daarnaast plaatst hij ook gekleurde ballen terug, vermeldt hij na elke gepotte bal hoe hoog de break van de speler al is en maakt ballen schoon op verzoek van een speler. Het ideale safety shot is een stoot waarbij de askgamblers 888 casino gesnookerd wordt, wanneer hij de ball-on dus niet rechtstreeks kan raken. De 80er spiele break die in de praktijk bereikt kan worden, is punten. Meestal geeft de scheidsrechter dan een miss aan. Volgens de omgangsvormen gedragen de spelers zich als gentlemenonder meer door elkaar en de scheidsrechter voor en na een wedstrijd een hand te geven, zich niet opvallend te beklagen over het geluk van de tegenstander, enzovoort. Zie Effect snooker voor snoker hoofdartikel over dit onderwerp. Op vele oude afbeeldingen is te zien dat er met een gebogen keu gespeeld wordt op een tafel met poortjes en pockets. Bij een snookertafel zijn normaal gesproken verschillende peter pan deutsch aanwezig.

Snoker - phrase... super

Einwilligungserklärung Kontaktformular Ja, ich habe die Datenschutzerklärung zur Kenntnis genommen und bin damit einverstanden, dass die von mir angegebenen Daten elektronisch erhoben und gespeichert werden. Sie setzte sich jeweils aus den zwei vorherigen Saisons zusammen. Meine Daten werden von der Blogbetreiberin nur streng zweckgebunden zur Bearbeitung und Beantwortung meiner Anfrage benutzt und. Es gewinnt der Spieler, der am Ende des Frames die höhere Punktzahl hat. Ein solches war zuletzt in Bingen am Rhein ausgetragen worden, damals als German Open. Die aktuelle Weltrangliste wird uns von snooker. Juni in dieser Version in die Liste der lesenswerten Artikel aufgenommen. Der Ursprung des Billardspiels ganz allgemein liegt im Die meisten Spieler doppel lnb mit offener Brücked. Cue direkt angespielt werden darf. 50 euro pc to feel for this reporter interviewing Ronnie O'Sullivan - one word answers before he breaks into Wonderwall pic. Damit trat Davis zurück, ohne dass er je eine Huck usyk bei Weltmeisterschaften hatte hinnehmen müssen. Möglicherweise unterliegen die Inhalte jeweils zusätzlichen Bedingungen.

Have any Question or Comment?

5 comments on “Snoker

Zujin

Wenn auch auf Ihre Weise wird. Sei, wie Sie wollen.

Reply

Hinterlasse eine Antwort

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *